tisdag 11 juni 2013

Nationaldagssegling!

Vad bättre sätt att fira nationaldagen än att segla ut i skärgården? Det var en fantastiskt vacker och solig dag med svag vind. Svag vind, som sagt... Min gode vän Peter och jag drog oss ut från båtplatsen, och satte sedan försegel för att segla ut ur hamnen. Väl ute satte vi storseglet, och började så sakta segla utåt. Starbåtarna kappseglade för fullt, medan vi M30:or skulle kappsegla på kvällen.

Peter kom välförsedd med hembryggd kall öl som placerades i kölsvinet. Bröd, brie och cambozola, lite choklad, frukt och nötter fick duga som färdkost.

Efter att ha passerat Fjäderholmarna störde höjden där Högberga Gård ligger ut vinden fullständigt. Till slut var det alltså dags för motorn, som inte startats sedan renoveringen i vintras. Alkylatbensin i tanken, pumpa fram lite bränsle, svag choke, ett par drag och sedan igång! Väldigt skönt att slippa krångla med startgas, även om vi, den här gången, slapp stångas med finlandsfärjorna...


Vi behövde inte gå speciellt långt för motor för att se vattnet krusas av lite vind, så av med motorn och stilla segling igen.

Det blev en mycket långsam men skön seglats, ankrade på svaj och åt lunch. Slumrade en stund på akterdäck, och drog oss därefter långsamt tillbaka mot Stockholm i solen, som brände oss båda två, trots solkräm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar